הזמריה

באנר צירופים 2024

מנהל מוזיקלי: מרדכי שלף   |   מפיק ויועץ מוזיקלי: רון גנג

שלישי 2.7.2024 19:00 מרכז המוזיקה תל אביב יפו
מוזיקת לילה צעירה

קונצרט לכל המשפחה
מקהלת מורן
ורביעיית מיתרים נגני התזמורת הפילהרמונית
מנצחת:
נעמי פארן

על המופע

במופע  “מוזיקת לילה צעירה” נתאר את מהלכו של יום, מתחילתו ועד סופו. בשילוב המיוחד של רביעיית מיתרים עם מקהלה, נצא למסע כלי וקולי בין שירי ילדים ליצירות קלסיות מוכרות ונגלה שמוזיקה משותפת לכולנו ומחברת בין הדורות כבר מאות שנים.

מיצירות ויולדי, מנדלסון, גריג , ברטוק ומבחר שירים ישראליים מאת יוני רכטר, שלום חנוך, אפרים שמיר וסשה ארגוב.

 

יוצר: אסף מעוז
כתיבה: חנן ברקאי
ניצוח: נעמי פארן
בימוי וניהול מוסיקלי: כרמל אנטופולסקי – עמית
פסנתר ועיבודים: אולג יקרביץ’

רביעיית טוסקניני:
יבגניה פיקובסקי, אסף מעוז
– כנרים | דמיטרי רטוש – ויולה | פליקס נמירובסקי – צ’לן

מקהלת מורן הוקמה ב- 1986 ע”י נעמי פארן, וזכתה להישגים מוסיקליים וחינוכיים יוצאי דופן. שרים בה כ- 40 ילדים ובני נוער בגילאי 12-18.
טובי המלחינים יצרו עבור מקהלת מורן יצירות מקוריות ואופרות. ביניהם: ח. פרמונט (“החלילן מהמלין”), ג. שוחט (“הנסיך המאושר”, לטקסט מאת אוסקר ויילד), א. מילך-שריף (“צחוק של עכברוש”), מ. ויזנברג (מחזור שירי ילדים), מ. זורמן (מחזור שירת הארץ – “אין לי ארץ אחרת”), א. באט (“סורובינדי”) וש. גרוניך (“קנטטה-מגדל בבל”) ועוד.

המקהלה מופיעה על הבמות החשובות בישראל: האופרה הישראלית, התיאטרון הקאמרי, פסטיבל אבו-גוש, מוזיאון ת”א ועוד. המקהלה מופיעה דרך קבע עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, התזמורת הסימפונית ראשל”צ, התזמורת הקאמרית הישראלית והתזמורת הקאמרית הקיבוצית, וכן בטקסים לאומיים ובאירועים מיוחדים.

המקהלה מוזמנת לייצג את ישראל בפסטיבלים, תחרויות וסדנאות ברחבי העולם: הונג קונג, סין, טיוואן, ארה”ב, קנדה, ספרד, סלובניה, סקדינביה ועוד.

מטרת העל החברתית שלנו היא פיתוח המצוינות המוסיקלית, כמנוף לקירוב אוכלוסיות טעונות טיפוח אל לב הקהילה. המקהלות משלבות מצוינות בשירה בפעילות מגוונת למען הקהילה יחד עם ילדים ובני נוער בסיכון, עם נוער בצרכים מיוחדים, עם ילדים חולי סרטן בבית החולים שניידר ולאחרונה גם עם קשישים.

המקהלות פועלות לאורך שנים למען יצירת חוויה משותפת המהווה מקור לשמחה ולאופטימיות, שילוב בין אוכלוסיות שונות, חינוך לאזרחות טובה ותרומה לקהילה ולזולת.

צילום: יואל לוי

נעמי פארן הינה המייסדת של ‘מקהלת מורן’, ומאז הקמתה בשנת 1985 – המנצחת והמנהלת המוסיקלית של המקהלה. הינה בוגרת מכללת לוינסקי והמגמה לניצוח באקדמיה למוסיקה ע”ש רובין בתל אביב.

נעמי השתלמה בניצוח מקהלות בקונסרבטוריון בקופנהגן ובבית הספר הגבוה למוסיקה במלמו שבדיה. מוזמנת באופן קבוע לשפוט בתחרויות בינלאומיות, להנחות כתות אמן למנצחים, וסדנאות בסימפוזיונים ברחבי העולם  וזכתה בתואר Outstanding Conductor בתחרות מקהלות בינלאומית. בקיץ 2012 הוזמנה להרצות באוניברסיטת ייל בארה”ב על המודל המיוחד של רתימת השירה להעצמת אוכלוסיות מיוחדות.

בשנים 1992-2002 שימשה בתפקיד מיוחד מטעם משרד החינוך והתרבות, בהובלת פרויקט קידום ופיתוח מקהלות ילדים ונוער בישראל. במסגרת תפקידה, יזמה סדנאות למידה למורים ולמנצחים, הנחתה מקהלות בכל רחבי הארץ והעמיקה את הקשר בין מלחינים לבין מקהלות הילדים והנוער.

לאור חזונה של נעמי פארן, הפעילות עם הקהילה ולמענה מהווה חלק חשוב ומיוחד בחיי מקהלות מורן.

בימים אלו מוקם ביוזמתה של נעמי פארן בעמק חפר – “הבית לשירה” . חזונה של נעמי הוא להקים בית אוניברסלי של שירה, שיוצרים בו, מקשיבים, נפגשים, חווים ומבצעים. בית מעורר השראה וחיבורים של תרבות ותרומה לקהילה. הבית לשירה יהווה מרכז ווקאלי אזורי, ארצי ובינלאומי שיפתח את עמק חפר כמוקד תרבותי אמנותי לקיום פסטיבלים, אירוח מקהלות מהארץ והעולם, כיתות אמן, סדנאות וקונצרטים.

נעמי מאמינה ששירה היא ביטוי אנושי טבעי ועמוק המייצר גשר בין אנשים, תרבויות ועמים. היא פועלת נמרצות לטיפוח חינוך למצוינות בשירה ווקאלית, לרתימת השירה לתרומה לקהילה, ולהפצת המודעות לשירה בקרב ילדים ובני נוער והאוכלוסייה הרחבה.

צילום: הילה שניר

כרמל אנטופולסקי-עמית – בימוי וניהול מוסיקלי

בוגרת ביה”ס הגבוה למוסיקה ע”ש בוכמן – מהטה של אוניברסיטת תל אביב במגמת ניצוח.
זמרת במקהלת הבית של התזמורת הפילהרמונית הישראלית (המקהלה הישראלית ע”ש גארי ברתיני), תחת שרביטו של זובין מהטה, להב שני וגדולי המנצחים בארץ ובעולם. מנצחת על מקהלת מורן בבית יצחק בניהולה המוסיקלי של נעמי פארן.
בין השנים 2010-2020 היתה מנהלת מוסיקלית ומדריכה קולית בלהקת על הבמה ובתיאטרון העירוני הרצליה. 
כיום מנהלת מוסיקלית, מדריכה קולית ומורה לפיתוח קול ב”דידה מרכז לאמנות ותרבות”.
בין עבודותיה בתיאטרון: “יוסף וכתונת הפסים המשגעת”, “גליצו יוצא לנדוד בדרכים”, “שלושה חברים וטורף”, “הקוסם”, “הנשף”, “גאוות הסוואנה” ועוד.

אסף מעוז – יוצר וכנר

יליד 1979, הוא בוגר ביה”ס התיכון לאמנויות ע”ש תלמה ילין, האקדמיה למוזיקה ע”ש רובין באוניברסיטת תל-אביב וביה”ס הגבוה למוזיקה ברוסטוק שבגרמניה. על מוריו נמנים אהובה דרייבלט, סמיון ירושביץ’, אורה שירן ואקסל וילצ’וק. לאחר שרותו בצה”ל כמוזיקאי מצטיין השתתף בפסטיבלים שונים, בהם צלילים במדבר בשדה בוקר, Playing for Peace – Apple Hill בארה”ב ובירדן, ורבייה בשוויץ (2002-2014) והפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית בירושלים (2008-2013). בשנים 2000-2012 הוביל את קבוצת הכינור השני בתזמורת דיוואן מערב-מזרח בניצוחו של דניאל בארנבוים. הוא זכה מספר פעמים בתחרויות למוזיקה קאמרית באקדמיה בתל אביב. אסף מעוז זכה במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה–ישראל, קרן Live Music Now ע”ש יהודי מנוחין וקרן בארנבוים-סעיד. בשנים 2004-13 התגורר בברלין, שם כיהן כמישנה לכנר הראשי בתזמורת הקומישה אופר, מוביל כינור שני בתזמורת הפילהרמונית של בילפלד, נגן קבוע בתזמורת הקאמרית הגרמנית בברלין (כנר מוביל ומוביל כינור שני). כמו כן כיהן ככנר ראשי בתזמורת הקאמרית של פסטיבל ורבייה בשווייץ. הוא היה חבר בלהקת הסווינג The Capital Dance Orchestra. החל מעונת 2013-14 הוא חבר בפילהרמונית הישראלית. בזמנו הפנוי הוא אוהב לשחק טניס ושחמט, להאזין למוזיקה ולהלך על שפת הים.

יבגניה פיקובסקי – כנרת

זוכת תחרויות ויטוריו גי וורצ’לי (1993), הופיעה כסולנית וכנגנית מוזיקה קאמרית באולמי קונצרטים בארה”ב, בישראל, ברוסיה, בפולין, באיטליה ובצרפת. ב-1993 ניגנה לראשונה בתזמורת הפילהרמונית הישראלית תחת שרביטו של זובין מהטה. ב-1997, עם תום לימודיה בארה”ב ובישראל, יסדה את אנסמבל מילניום למוזיקה קאמרית בירושלים, ועימו הופיעה בשידורים ברדיו בישראל והוציאה לאור שני תקליטורים. היא חברה באנסמבל קואטרו פלוס, שהשתתף בפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית בירושלים ובפסטיבל ישראל והופיע בארה”ב ובאירופה. ביוני 2006 זכתה במישרת נגן ראשי בתזמורת הסימפונית של ברן בשווייץ, מישרה שבה כיהנה בעונות 2008-2006. כסולנית הופיעה מספר פעמים עם הפילהרמונית הישראלית בניצוח זובין מהטה בקונצרטים בארץ ובסיורים בחו”ל. יבגניה פיקובסקי נמנית על סגל המורים של האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ומדריכה סטודנטים בנגינת כלי קשת בתזמורת. החל מעונת 2014-15 היא מכהנת כנגנית ראשונה בקבוצת כינור שני של הפילהרמונית הישראלית.

דמיטרי רטוש – ויולן

נגן ראשון בקבוצת הוויולות מעונת 2019-20 וחבר מייסד ברביעיית טוסקניני, היה מישנה לנגן ראשון בקבוצת הוויולות של הפילהרמונית הישראלית מ-2004. הוא הופיע לראשונה באולם מרקין בניו יורק בשנת 1991. כאחד מנגני כלי הקשת המובילים בישראל, שימש בעבר כמישנה לנגן ראשון בקבוצת הוויולות של הקאמרטה הישראלית ירושלים וכוויולן ראשון בתזמורת הסימפונית של ברן שבשוויץ. כוויולן אורח השתתף בפרויקטים חשובים בתזמורת של ולנסיה, תחת שרביטו של זובין מהטה. בשנת 1990 עלה דמיטרי רטוש עם משפחתו לישראל מרוסיה. באותה שנה החל את לימודיו באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים אצל הוויולן והמלחין הנודע מיכאל קוגל. הוא סיים את לימודיו באקדמיה ב-1994, והמשיך ללמוד בדאלאס, טקסס, אצל ד”ר א’ שמידר ופרופ’ ב’ הוסטיס. דמיטרי רטוש הוא חבר מייסד באנסמבל מילניום במרכז טארג בירושלים. הוא הופיע עם אנסמבל זה בשידורים חיים בקול המוסיקה והקליט שני תקליטורים. כנגן מוזיקה קאמרית הוא מופיע בקביעות בפסטיבל קול המוסיקה בגליל העליון ובפסטיבל ישראל. כמו כן, הוא מופיע כסולן וכנגן מוזיקה קאמרית ברחבי העולם בפסטיבלים בינלאומיים ובסדרות של מוזיקה קאמרית.

פליקס נמירובסקי – צ'לן

נולד ב-1963 בטשקנט, בירת אוזבקיסטן, והחל לנגן בצ’לו ובפסנתר בגיל 6 בביה”ס אוספנסקי לילדים מחוננים. הוא למד אצל ולדימיר פובר ולימים אצל ויקטור סימון באקדמיה למוזיקה ע”ש גנסין במוסקווה. בגיל 22 עבר למולדביה, שם כיהן כצ’לן ראשון של תיאטרון האופרה המולדבי וכנגן ראשון של תזמורת הרדיו הקאמרית של מולדביה. ב-1990 עלה עם משפחתו לישראל והצטרף תחילה לתזמורת הסימפונית הישראלית ראשון לציון ולאחר מכן לקאמרטה רחובות בניהולו של אבנר בירון. ב-1992 התקבל לשורות הפילהרמונית הישראלית. הוא מרבה לנגן מוזיקה קאמרית, נמנה עם החברים המייסדים של האנסמבל למוזיקה קאמרית של תל אביב וחבר ברביעיית טוסקניני. במסגרת הסידרה הקאמרית של הפילהרמונית הישראלית הופיע עם אמנים בינלאומיים, בהם מקסים ונגרוב, גיל שחם, יפים ברונפמן, עמנואל אקס וסאיאקה שוג’י. הוא גם מופיע עם רעייתו הפסנתרנית אלכסנדרה.

צילום: יואל לוי

אולג יקרביץ’ – פסנתר ועיבודים

בוגר תואר ראשון באקדמיה למוסיקה ירושלים ותואר שני בהצטיינות יתרה בבית הספר למוסיקה ע”ש בוכמן מהטה באוניברסיטת ת”א. על מוריו נמנים מרים גורבונוס, הפרופ’ בנימין אורן ופרופ’ עמנואל קרסובסקי. לאחר מכן למד בגרמניה אצל הפסנתרן מטי רקאליו. שירת בצה”ל במעמד מוסיקאי מצטיין וזכה בקביעות במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל. השתתף בכיתות אמן עם מוסיקאים יידועי שם כדון מארי פרחיה, סטפן קובצ’ביץ’, פנינה זלצמן וחברי רביעיית אלבן ברג.
זכה בפרסים ראשונים בתחרות ע”ש חת, תחרות הפסנתרנים ותחרות מוסיקה קאמרית של האקדמיה בירושלים , מקום שלישי בתחרות מוסיקה ישראלית, במקום ראשון בתחרות מוסיקה קאמרית של בית הספר למוסיקה ע”ש בוכמן- מהטה בתל-אביב, ובפרס השני בתחרות ע”ש יולנדה כץ בתל-אביב.הופיע כסולן מלווה וכנגן מוסיקה קאמרית בישראל, אירופה, ארה”ב והמזרח הרחוק.נגינתו שודרה פעמים רבות בשידור חי בקול המוסיקה והוקלטה לטלוויזיה.בשנים האחרונות פעיל גם כמלחין ומעבד. האופרה הקטנה ”חיבוק” על פי ספרו של הסופר דוד גרוסמן, שהלחין, בוצעה לאחרונה על ידי זמרי אנסמבל ססיליה מבית מקהלת מורן.

צילום: שחף ברגר

אתי וקנין – שחקנית

בוגרת בית הספר למשחק במכללת סמינר הקיבוצים 2009.
זוכת מלגת קרן שרת לשנת 2008.
יוצאת להקה צבאית חיל החינוך והנוער.
בעלת B.Ed בבימוי והוראת תאטרון.

בתיאטרון:
בית ליסין – “השחקנית" 2016
שחקנית תאטרון הבימה בין השנים 2010-2014: “איש חסיד היה", "נתתי לה חיי", "שלמה המלך ושלמיי הסנדלר", "בגלל הלילה"
תאטרון צוותא: “רואים ת'סוף” בבימויו של מוטי קירשנבאום ז"ל, "שירת העצבים" – זוכת פרס התאטרון – הצגת הבידור של השנה 2008, "הבועהלי" בתאטרון הערבי עברי -זוכת פרס אנסמבל בפרסי "קיפוד הזהב", 2012
תאטרון אורנה פורת לילדים ונוער: "פטר והזאב" – זוכת פרס השחקנית בפסטיבל בינלאומי לתאטרון ילדים, "פרח לב הזהב" – תאטרון השעה הישראלי
פסטיבל הצגות ילדים בחיפה: “סיפורי סבתא וסבא גם” -זוכת פרס השחקנית 2015, “יש דרקון בירקון" -זוכת פרס המוסיקה 2013
תאטרון ארצי לנוער: "חלומות של פח" -מועמדת לפרס שחקנית המשנה בפרסי התאטרון לילדים ונוער.

מופעים שונים: "גולדי חזיות" – זוכת פרס המחזמר הטוב ביותר 2015 – חג המחזמר בת ים, "קול באישה- חדווה", "תרנגולים בכוורת", ”שירים גדולים לילדים קטנים“ – שיריו של אריק איינשטיין, "אורחים לקיץ"- שיריה של נעמי שמר

הופעות בסדרות טלויזיה"זגורי אימפריה", “רון", “איש חשוב מאד"

צילום: כרמל עמית אנטופולסקי

נעם עמית – שחקנית

שני 1.7.2024 19:00

Scroll to Top