הזמריה

cropped-באנר-זמריה-2023-scaled-1.jpg

קונצרט פתיחה חגיגי


יום ראשון, 7 באוגוסט 2016, 20:30
חצר המצודה, אולמות האבירים, עכו העתיקה
ברכות:
קולט אביטל, יו"ר הזמריה
כשורדי פוגש את פיירוז….

בתכנית:
פרנץ להאר השיר של ויליה  מתוך האופרטה האלמנה העליזה
פרנץ להאר– Miene Lippen – מתוך האופרטה ג'ודיטה
אנטונין דבוז'ק – Song to the Moon – מתוך האופרה רוסלקה
ג'וזפה ורדי – La vergine degli angeli – מתוך האופרה כוחו של גורל
זאקי נאסיף  – –نقيلك احلى زهره אבחר לך בפרח הכי יפה
שיר פיוט (מואשח) עממי لما بدى يتثنى כשהוא אליי נחשף –
חביב שחאדה لا اريد الرجوع לא רוצה לשוב
פיירוז – –نطرونا כה המתנו
קטע אינסטרומנטלי מזרחי – "לונגא שהינאז

סולנית: אינאס מסלחה, סופרן

נגנים:
מרואן מרעב בוזוקי
הייתם בשארה
כלי הקשה
פיראס זריק
קאנון
חביב שחאדה
עוד ומלחין 

מקהלת גתית
הרכב קאמרי מהתזמורת הסימפונית חיפה
מנצח
: דורון סולומון
מנחה
: זוהיר בהלול

op2

אינאס מסלחה, סופרן, זמרת אופרה וקונצרטים, שהופיעה באירופה, במזרח הקרוב וארה"ב וזכתה בפרסים רבים, הינה ילידת עכו ומגוריה הנוכחיים בלונדון.אינאס הופיעה בבית האופרה אלה סקאלה דה מילאנו, בבית האופרה העירוני בברלין בניצוחו של מאסטרו דניאל ברנבוים, ובפסטיבלים וקונצרטי גאלה בעולם. השתתפה בפסטיבל זלצבורג, ואנטו, טנגלווד, ובקרנגי הול בנו יורק.
בשנים האחרונות הייתה לה הזכות להופיע בתכניות בהן היא גם המנהלת המוסיקלית. היצירה "שיר ותפילה " הינו קונצרט חוצה תרבויות המבוסס על טקסטים דתיים ואמונות שונות בו נכללים סיפור וקריינות בערבית. "שירת נשים", היא תכנית המשלבת זמרה אומנותית מערבית קלאסית ופסנתר ומבוססת על נושא וחוויות נשים, כולל גם יצירות שהולחנו ע"י נשים.
היצירה "חיים ומוות" שהולחנה ע"י נועם סיון, יצירה לתזמורת וקול, מכילה טקסטים ערביים מאת הסופר מוחמד דרוויש ומיועדת לתזמורת, שני קולות נשים, מקהלה ופסנתר .
היצירה "עש ומשי" אופרה לזמרת אחת , הועלתה בקונצרט בכורה בלונדון בנובמבר 2015. היצירה דנה בנושא, הרג לשם כבוד, מבוססת על סיפור אמתי. היצירה הולחנה ע"י המלחין הלבנוני/בריטי בושרה אל טורק.
אינאס זכתה בפרסים רבים מקרנות שונים כגון קרן סעיד אדוורד , ליז מוהן, אפל היל ו-IVIA .
לאחרונה החלה במתן שיעורי זימרה בסטודיו בצפון לונדון.

op1
דורון סלומון
ב1974- זכה במלגה מקרן התרבות אמריקהישראל ללימודים בחו"ל. למד בבי"ס המלכותי למוסיקה בלונדון, והתמחה בניצוח, הלחנה וגיטרה. סיים לימודי הניצוח בהצטיינות. זכה פעמיים בפרס הניצוח ע"ש אדריאן בולט ובפרס תאודור שטיר.
באותה תקופה למד ניצוח בכיתותאמן בהדרכת מאסטרו פרנקו פררה באיטליה, ועם לאונרד ברנשטיין בירושלים.ב-1979 זכה בפרס ראשון בתחרות ניצוח בחסות התזמורת הסימפונית ירושלים ובפרס ראשון בתחרות ניצוח יוקרתית בינלאומית בבזנסון (צרפת). בישראל הצלחה זו הובילה להזמנתו לנצח על כל התזמורות, כולל התזמורת הפילהרמונית הישראלית.
בצרפת הצלחתו הובילה להופעות רבות עם תזמורות כמו: פילהרמונית של אזור הלואר, פילהרמונית של רדיו צרפת, תזמורת ננסי, פילהרמונית של לוריין ועוד.
ב-1980 נקרא להחליף את המנצח רוברט קרפט בפסטיבל ברלין. קונצרט זה זכה להצלחה גדולה שהובילה להזמנתו לנצח על תזמורת האופרה של פלרמו, האופרה של שטוקהולם, הסימפונית של גוטנבורג, תזמורת הרדיו במילנו, פילהרמונית של הלסינקי, תזמורות קאמריות של סקוטלנד, פירנצה ומילנו, הסימפונית של במברג, האופרה של שטוטגרט ועוד.
בין 1990-1984 דורון היה יועץ מוסיקלי ומנצח ראשי בתזמורת הסימפונית של גוולבורג בשבדיה.
בין 1998-1993 היה דורון סלומון מנהל מוסיקלי ומנצח ראשי של התזמורת הקאמרית הקיבוצית ובשנים 1996-1993 נהל את התזמורת הפילהרמונית של מקדוניה.
בשנים 2003-1995 דורון כיהן כיועץ אומנותי ומנצח ראשי של התזמורת הפילהרמונית של פוגטלנד, גרמניה. עם תזמורת זה פתח בין היתר את פסטיבל האביב בפראג בשנת 1996, ערך סיור מקיף בסין ובספרד, יזם את פסטיבל מוצרט בקפריסין וניצח על הכנר המהולל רוג'ארו ריצ'י במסע קונצרטים ליום הולדתו ה80. בשנת 1999 חתם דורון על חוזה הקלטות עם התזמורת במסגרתו יצאו לאור תקליטורים עם טובי האומנים בעולם ביניהם גם רביעית הקרנות של תזמורת הגוונדהאוז מלייפציג.

כמו כן ניצח מאז על תזמורות כמו: הקאמרית של ברלין, הסימפונית של ברזיל, הלאומית של קוויבקקנדה, הסימפונית של נירנברג, הפילהרמונית של ווסטפליה, הפילהרמונית של וורוצלב, הפילהרמונית של לובלין, הפילהרמונית של קולומביה ,הסימפונית של קונספסיון, הפילהרמונית של בלגרד, מילנו קלאסיקה, הסימפונית של ניו זילנד ועוד…
בשנים 2005-2003 דורון סלומון כיהן כמנהל אומנותי ומנצח ראשי של קבוצת "מוסיקה נובה" ותזמורת הבמה הישראלית. בשנים 2005- 2013 דורון כיהן כמנהל האומנותי ומנצח ראשי של תזמורת הסינפונייטה הישראליתבאר שבע, וכיום הוא מכהן כ"מנצח אורח ראשי".

op3
תזמורת סימפונית חיפה
נוסדה בשנת 1950 ע"י המלחין והפסנתרן פרנק פלג והמורה לכינור צבי רוטנברג . פרנק פלג שימש כמנהלה המוסיקלי של התזמורת במשך עשר שנים, ובמקביל שימש כמנצח קבוע גיאורג זינגר. אחריו כיהנו כמנהלים מוסיקליים ו/או מנצחים ראשיים: סרג’יו קומיסיונה, אבי אוסטרובסקי, מנדי רודן, שמואל פרידמן, יובל צליוק, דן פוגל, אורי טפליץ, אורס שניידר, סטנלי ספרבר וכריסטיאן מנדיאל.
באפריל 2004 התארגנה התזמורת מחדש ביזמתו של ראש העיר, מר יונה יהב. צעד זה הביא להפיכתה של התזמורת הסימפונית מגוף פרטי לגוף השייך לחברת בת עירונית, אתו"ס – החברה לאומנות תרבות וספורט. מאז ועד 2013 כיהן מאסטרו נעם שריף כמנהל מוסיקלי ומנצח ראשי. החל משנת 2014 משמש מאסטרו שו צונג מסין בתפקיד זה.
מהלך שנותיה של התזמורת ניצחו עליה מנצחים יידועי שם ביניהם אריך ברגל, יואל לוי, פול קפולונגו, גבריאל כמורה, סידני הארט, ג'ון נלסון, גילברט ורגה, אוריאל סגל ורונלד זולמן. בנוסף הופיעו עם סימפונית חיפה סולנים מהמדרגה הראשונה בהם: הנריק שרינג, אידה הנדל, עברי גיטליס, בוריס בלקין, דניאל ברנבוים, שירה רבין, מישה מאיסקי, קלוד פרנק, ג'רמי מנוחין, ג'רהרד אופיץ, אריה ורדי, ניקולאי פטרוב, גרי קאר ורבים אחרים.
התזמורת ערכה סיורים בארה"ב, בצרפת, שוויץ, בלגיה, גרמניה, ואיטליה, והשתתפה בפסטיבלים בינלאומיים בקורסיקה, דיסלדורף, בזנסון ולייאג'. בנוסף לפעילותה השוטפת עורכת התזמורת קונצרטים בבקרי יום שישי במסגרת הסדרה "קלאסי לשישי" וקונצרטים מוסברים לכל המשפחה במסגרת הסדרה לכל המשפחה. כמו כן עורכת התזמורת קונצרטים בבתי ספר, קונצרטים תחת כיפת השמיים וקונצרטים מיוחדים נוספים במסגרות שונות כגון ארגונים התנדבותיים, חגיגות ופסטיבלים ברחבי הארץ.
עיקר פעילותה של התזמורת הסימפונית בעיר חיפה אך היא נוהגת להופיע גם ברחבי הארץ. בתזמורת הסימפונית חיפה חברים 65 נגנים המהווים שילוב מרתק של נגנים צעירים ומנוסים, עולים חדשים, עולים וותיקים ומוסיקאים שגדלו והתחנכו בארץ.

לתזמורת הסימפונית חיפה מסונפים: תזמורת הביג בנד חיפה, האופרה חיפה ומקהלת בת שיר. .

op4
מקהלת
"גתית" נוסדה ב-1981, ע"י המנצח שמעון בן עמי. במשך כל שנים "גתית" שמה לה למטרה את פיתוח השירה המקהלתית האומנותית, והמשיכה להגיש קונצרטים איכותיים ומגוונים. מינואר 2007 מכהן זולי פרנק כמנצחה ומנהלה המוסיקלי.
המקהלה מתמחה בשירת אקפלה ושרה יצירות מכל התקופות, מהרנסנס עד המאה ה-21.
"
גתית" מרבה להופיע בקונצרטים ופסטיבלים בחיפה, ברחבי הארץ ובחו"ל: דורמיציון בירושלים, פסטיבל חג החגים בחיפה, פסטיבל סאקרה בנצרת, אבו גוש, פסטיבל "אירופהקנטט" ופרוייקטים ווקאליים עם התזמורת הסימפונית חיפה והתזמורת הקאמרית הרצליה.
החזרות מתקיימות פעם בשבוע בחיפה, אליהן מגיעים ארבעים זמרות וזמרים מרמתגן בדרום ועד שלומי בצפון.

Scroll to Top