הזמריה

cropped-באנר-זמריה-2023-scaled-1.jpg

סדנה מס' 4

סדנה מס' 4:

w4נסטור זאדוף, ארגנטינה

שירת מקהלה מדרום אמריקה

 

שירת מקהלה מאמריקה הדרומית

 

Hanacpachap Motet, Anonymus, Perú, XVII

Ecce vidimus eum Motet, Anonymus, Jesuitic Missions, XVIII

La Puerca Joropo, R. Suarez, Venezuela

Doña Ubensa Huayno, Echenique, Argentina

Adiós Nonino Tango, Piazzolla, Argentina

El día que me quieras Tango, Gardel-Lepera, Argentina

 

על הסדנה
בפתח התוכנית שתי יצירות מהמאה ה-17: Hanacpachap (קוסקו 1631) היא היצירה הראשונה למקהלה שהתפרסמה בדרום אמריקה, והיא דוגמה מובהקת למיזוג יסודות שונים – טכניקת המוזיקה האירופאית עם מילים בקצ'ואה, לשון האינקה. ונצואלה תיוצג על-ידי La Puerca, יצירה שקטה בסגנון joropo. אורוגוואי תיוצג על-ידי Candombe – סגנון אפרו-דרום אמריקאי. ולסיום, מוזיקת עם ארגנטינית, שתאפשר לנו לגלות את סגנוןHuayno הצפון מערבי, הקצבי בליווי כלי הקשה, וטנגו נפלא, שנכתב על ידי-קרלוס גארדל – El dia que me quieras.

נסטור זאדוף
נסטור זאדוף הוא פרופסור למוזיקה. הוא סיים את הקונסרבטוריון הלאומי בשנת 1973, ואת לימודי המוזיקה באוניברסיטה IUNA (Buenos Aires Arts University Institute). את לימודי ההרמוניה עשה בהדרכת ארווין לויכטר, וניצוח למד בקונסרבטוריון חואן חוזה קאסטרו אצל אנטוניו רוסו. בין השנים 1976 – 1979 נהנה ממלגה שקיבל מממשלת צרפת כדי להתמחות במוזיקה למקהלות מתקופת הרנסנס. הוא למד אצל ז'אן מישל וקארו, ובהדרכתו קיבל תואר דוקטור במוזיקולוגיה בשנת 1979 באוניברסיטת רבלה שבטוּר. באותה שנה שב זאדוף לארגנטינה והשתלב בחיי המוזיקה בבואנוס איירס בניצוח על מקהלות ועל הרכבים קאמריים.

בימים אלה מנצח זאדוף על מקהלת הנוער הלאומית ועל מקהלת Grupo Coral Divertimento (GCD, symphonic). הוא מרצה בכיר באוניברסיטת IUNA לניצוח מקהלות, לסגנונות המוזיקה ולהלחנה ועיבוד למקהלות. זאדוף גם מנחה סדנאות וכיתות אמן, ומוזמן לעיתים קרובות לנצח על מקהלות בארגנטינה ומחוצה לה – במיוחד בצרפת, בספרד, בברזיל ובצ'ילה.
הוא מחברם של למעלה מ-80 עיבודים לשירת מקהלות, ו-11 מהם זכו בפרסים שונים.
מחקריו במוזיקולוגיה ועיבודיו התפרסמו בארגנטינה, בצרפת ובארה"ב, והוא אף אחראי על תחום המוזיקה העתיקה בפרסומים ב-GCC.
זאדוף הוא חבר כבוד ב-CAMU, מועצת המוזיקה של ארגנטינה, ובשנת 1999 זכה בפרס "קונקס", בתחום ניצוח המקהלות, המוענק לכישרונות חדשים של העשור, וחזר וזכה בפרס גם בעשור שאחריו (1999 – 2009).

Scroll to Top